Молочна продукція – одна з категорій товарів, які найбільше подорожчали з початку повномасштабної війни. На кінець липня супермаркети знову перерахували ціни та засмутили українців. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Популярні українські супермаркети перерахували ціни на вершкове масло, сметану та сир.

Молочка, фото: Знай.ua
Молочка, фото: Знай.ua

Вершкове масло

Олія вершкове "Селянське 72,5%" станом на 25 липня у середньому пропонується по 67,75 гривні за 200-грамову упаковку. Минулого місяця цінник на продукт був нижчим – 66,20 гривні. Олія вершкове "Яготинське" 73% також подорожчало. За 200-грамове пакування доведеться в середньому віддати 69,13 гривні замість 67,85 гривні.

Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

Сметана

Сметана торгової марки "Президент" продається в середньому 39,55 гривні за 350 грамів. Місяцем раніше цей же продукт був дещо доступнішим для українців - 38,85 гривні. Сметана "Простоквашино" 20% подорожчала більш відчутно. Середній цінник зріс з 43,40 до 46,94 гривні за 340 грамів.

Ціни на сметану. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сметану. Фото: скрін Мінфін

Творог

Творог "Простоквашино" 9% підстрибнув у ціні з 66,59 до 67,76 за 300 грамів. Цінники на продукти коливаються від 64,90 до 70,62 гривні, залежно від торгової мережі.

Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, супермаркети вирішили вивернути українцям кишені: нові ціни на рис, пшоно та макарони.

Також наш портал інформував, гречка, макарони, сало і не тільки: які продукти стають доступнішими для українців.

Крім того, ми писали практично даремно: популярний овоч вже віддають українцям за безцінь, але буде ще дешевше.