Українці, які працювали на певних посадах мають право на надбавки до пенсій.

До таких категорій відносяться державними службовцями, науковцями та працівниками органів місцевого самоврядування. Тепер на додаткові гроші можуть чекати й працівники комунальних та державних установ. Про це повідомляють експерти з пенсійного права видання "На пенсії".

Гроші, гривні: фото informator.ua
Гроші, гривні: фото informator.ua

Такі пенсіонери матимуть допомогу від держави у розмірі 10 місячних виплат.

Зазначається, що до страхового стажу відносять усі періоди роботи в державних та комунальних установах, зазначених у Переліку закладів освіти, охорони здоров'я та соціального захисту, а також посад, робота в яких дає право на пенсію за вислугу років, затверджених Постановою Кабміну від 04.11.1993 року №909.

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Зима буде без світла: тривожний прогноз ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Науковці, фото МОН
Науковці, фото МОН

Умови призначення одноразової допомоги:

  • якщо призначають пенсію за віком, починаючи з 01.10.2011 відповідно до Закону № 1058;
  • якщо на день досягнення пенсійного віку, передбаченого статтею 26 Закону №1058, працювали в установах та установах державної чи комунальної форми власності на посадах, робота на яких надає право на призначення пенсії за вислугу років;
  • люди, які мають страховий стаж (для чоловіків – 35 років, для жінок – 30 років) на таких посадах;
  • якщо вони раніше не отримували іншої пенсії.

При призначенні пенсії за вислугу років зазначеним у переліку особам допускається підсумовування стажу за періоди їх роботи в установах та закладах освіти, охорони здоров'я та соціального захисту.

Нагадаємо, ми писали, що немає зарплати - немає роботи: українцям, яким не платять, дозволили сидіти вдома і чекати грошей.

Як повідомляв "Знай.ua" школярі натовпом накинулися на пенсіонера в автобусі та побили його.

Також "Знай.ua" інформував, у додатку "Нової пошти" стався збій: що робити, якщо не вдається створити посилку онлайн.