За результатами опитувань, понад 80 % українців не бажають платити податки через низькі доходи.

Такі дані зібрав центр CASE Україна та КМІС. Вони провели дослідження на тему "Чому українці можуть не хотіти сплачувати податки?", повідомляє Forbes.

Сплата податків, кадр з відео
Сплата податків, кадр з відео

За словами фахівця Економічної експертної платформи Олега Гетмана, в Україні дійсно велике навантаження на фонд оплати праці, як для країни, яка розвивається.

Для порівняння, податкове навантаження в Україні перевищує 40. І таким чином Україна є антилідером серед країн зі схожим рівнем розвитку.

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Не рівне, а саме справедливе, і всередині соціальних груп має бути рівність перед законом, що означатиме – ухилятися від сплати податків складно і ризиковано, – наголошує економіст.

Для порівняння, в розвинених країнах податок в середньому тримається на 30%, а в деяких країнах сягає всього 20%.

Скриншот результатів опитування
Скриншот результатів опитування

Гетман додав, що сплатити податки в розвинених країнах дійсно легше. Для цього експерт порівняв зарплату в європейських країнах на рівні 5 тисяч євро і українську 10 тисяч гривень.

Нагадаємо, ми писали, що повернення податкових перевірок: за кого візьмуться в першу чергу.

Як повідомляв "Знай.ua" українці зможуть отримати безкоштовне житло: є нюанси.

Також "Знай.ua" інформував аудит компанії IC Construction підтвердив прозорість її діяльності.