Більшість українських пенсіонерів не можуть похвалитися високими виплатами і одержують від держави до 3-4 тисяч гривень, а деякі й менше. При цьому половину пенсії у деяких громадян можуть цілком законно відібрати. Кому варто хвилюватися, повідомляє портал "На пенсії".

В Україні можна стягувати з пенсій до 50%, але хвилюватися варто далеко не всім громадянам на заслуженому відпочинку. Вирахувати з пенсії від 20 до 50% можуть боржникам.

Пенсія. Фото: скрін youtube
Пенсія. Фото: скрін youtube

Так, половину пенсії можуть забрати, якщо пенсіонер заборгував аліменти. Також гроші можуть утримати на відшкодування збитків від розкрадання майна підприємств, установ та організацій або на повернення переплачених сум заробітної плати у передбачених законом випадках.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

У решті випадків пенсіонера можуть позбавити 20% виплат. Наприклад, залишитися без частини пенсії можна, якщо у 10-денний термін не повідомити Пенсійний фонд про працевлаштування чи відкриття бізнесу. У такому разі людині доведеться повертати переплату - чи добровільно, чи "по-поганому" з утриманням певної суми з щомісячних виплат.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як перевірити придбаний страховий стаж через комп'ютер: ПФУ дав інструкцію, впорається навіть дитина.

Також наш портал інформував, як українцям нараховують пенсію на пільгових умовах та хто має на це право: у ПФУ відповіли на запитання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, отримати субсидію стало ще простіше: як українцям подати заяву на призначення допомоги – важливі нюанси.