"Укренерго" звернулося до українців із закликом дати енергосистемі можливість відновлюватись та готуватися до зими. Відповідне повідомлення з'явилося на офіційній сторінці компанії у Facebook.

Українцям нагадали, що ситуація в енергосистемі залишається вкрай складною, особливо у години максимумів споживання з 16:00 до 23:00.

Електрики, скріншот: YouTube
Електрики, скріншот: YouTube

"Наразі в енергосистемі обмежена кількість електростанцій, які можна додатково вмикати для покриття вечірніх піків споживання. Частина відновлюється після обстрілів, на деяких тривають планові ремонти, необхідні для їх активної експлуатації взимку", - йдеться у повідомленні.

Найбільші споживачі електроенергії. Фото: скриншот з відео
Найбільші споживачі електроенергії. Фото: скриншот з відео

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

В "Укренерго" закликали споживачів дати енергосистемі можливість відновлюватись та готуватися до настання холодів.

Що потрібно зробити кожному українцю з 16:00 до 23:00:

  • по можливості зменшити користування електрочайником та праскою;
  • обмежити використання кондиціонерів, наскільки можна виставляти температуру не нижче 23 градусів;
  • переносити використання енергоємних пристроїв, таких як пральна машина, бойлер на нічний час або використовувати їх по черзі, щоб розподілити навантаження.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Укренерго" терміново звернулося до українців: "Зафіксовано рекордне споживання".

Також наш портал інформував, можна заощадити понад 300 гривень на платіжці: "Yasno" пояснили, як зберегти гроші на електриці.

Крім того, ми писали, в "Укренерго" хочуть витратити десятки тисяч, щоб 4 співробітники навчилися критично мислити.