Певні категорії українців отримують субсидію на оплату комуналки, і цей список поповнився людьми, які також мають право на допомогу від держави.

Оскільки в Україні підвищили тарифи на комунальні послуги, перелік субсидіантів також вирішили розширити, згідно з постановою уряду №601. Відтепер ще три категорії громадян можуть отримати допомогу.

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

Коли українцям призначають субсидію, враховують наявність їхнього майна, зокрема автомобілі. Однак цю вимогу вирішили пом'якшити для прийомних та багатодітних сімей, у яких проживають троє та більше дітей. Наявність авто також не враховуватиметься у випадку осіб з інвалідністю.

Крім того, деякі норми споживання та дохід при призначенні допомоги не враховуватимуть сім'ям, які виїхали за кордон та перебувають за межами України понад 60 днів.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Також нові зміни стосуються українців, чиє житло перебуває в окупації чи розташоване у зоні активних бойових дій. Їм ще на один рік продовжили нарахування житлових субсидій та пільг на оплату комунальних послуг.

В даній ситуації нарахування здійснюється відповідно до даних Єдиної інформаційної системи соцсфери, а грошова допомога приходить на банківську картку.

Нагадаємо, у "Нафтогазі" розповіли, як заплатити за газ, якщо не прийшла платіжка: все простіше, ніж здається

Раніше ми писали про те, що українцям нагадали, що вони мають заплатити аліменти своїм батькам: утримувати та дбати

Як повідомляв Знай.ua, ПФУ розклав по поличках: що потрібно для оформлення субсидії.