У літній період, коли температура повітря підвищується, збільшується ризик лісових пожеж. Щоб запобігти їм, у країні запровадили заборону на відвідування лісів громадянами.

Заборона стосується не лише відвідування лісів, а й в'їзду до них транспортними засобами та іншої самохідної техніки, повідомляють у Товаристві лісівників. Винятками є службовий та військовий транспорт, а також використання транзитних шляхів.

Так, українцям у 14 областях країни не дозволяється відвідувати ліс під час військового стану: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Київська, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Черкаська, Чернігівська.

Заборона відвідування лісів, Товариство лісівників
Заборона відвідування лісів, Товариство лісівників

Водночас обмеження не відносяться до ЗСУ, ДПСУ, ДССТ, Держспецзв’язку, Нацгвардії, СБУ, СЗРУ, УДО, МВС, ДСНС та інших підрозділів.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

"За повідомленням ДСНС, ризик підірватися на мінах у лісі на деокупованих територіях буде зберігатися щонайменше рік", - попередили українців.

ДСНС. Фото: Telegram
ДСНС. Фото: Telegram

Громадян по всій країні також закликають не ігнорувати попереджувальні знаки на замінованих військових територіях, а також забороняють з'їжджати з лісових доріг на узбіччя, розбирати або перетинати штучні завали деревини в лісах.

Однак організовані групи людей можуть виходити в гори та лісові масиви лише у супроводі представника лісової охорони.

Раніше ми писали про те, що в ротику, ніби котики накакали: в Україні підскочили ціни на сіль і цукор, смак "доб'ємо" лише олією