Цінники на кавуни в супермаркетах на 29% вищі, ніж у другій половині липня 2022 року, а дині продаються на 15% дорожче. При цьому надалі цінники навряд чи зміняться на краще для покупців бік. Про це повідомляє Zakaz.ua.

Столичні супермаркети в середньому продають кавуни по 39,99 гривні за кілограм, що практично на третину вище за ті ціни, що були минулого року. Дині пропонують у середньому по 89 гривень за кілограм, що на 15% перевищує цінники 2022 року. Фахівці зазначаються, що така цінова тенденція пов'язана з повномасштабною війною та її наслідками.

Кавуни та дині, скріншот: YouTube
Кавуни та дині, скріншот: YouTube

Швидше за все, навіть із початком сезону, вартість кавунів та динь не порадує українців. Пропозиція на ринку не буде такою ж високою, як до початку повномасштабної війни, тому і вартість буде відчутно вищою.

Кавуни, скріншот: YouTube
Кавуни, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат Для ФОП вступили у дію нові правила Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

"Щодо дефіциту та вартості кавунів, то тут ситуація дещо складніша. Звичайно херсонських кавунів Україні не замінить ніхто, і розраховувати на низьку ціну цього року теж не варто. Але врожай із центральної та частково південної України дещо компенсує нестачу баштанних", - кажуть експерти.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв ідеальний час для консервації: в Україні знизилися ціни на помідори, огірки та болгарський перець.

Також наш портал інформував, і шашлик засмажимо, і бульйончик зваримо: українські супермаркети радують зниженням цін на курятину, свинину та сало.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, поспішайте урвати за приємними цінами: у супермаркетах оновили вартість яєць, макаронів, борошна та цукру.