Українці можуть одержати компенсацію на оплату комунальних послуг. У літній період сума виплати складає 450 гривень, а у зимовий – 900 гривень. Хто та як може подати заявку, повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Компенсацію можуть отримати лише українці, які безкоштовно дали притулок внутрішньо переміщеним особам у рамках програми "Прихисток". Надати тимчасове житло можна навіть перебуваючи за кордоном та отримувати за це щомісячні виплати.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Гроші за розміщення ВПО можна витратити на оплату житлово-комунальних послуг. У літній період щомісячна виплата складає 450 гривень, а під час опалювального сезону – 900 гривень.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Заявку на компенсацію власники житла можуть залишити дистанційно. Для цього достатньо надіслати лист-повідомлення з копіями підтверджуючих документів на визначену відповідальним виконавчим органом місцевого самоврядування електронну адресу.

"Для коректного розрахунку компенсації це потрібно зробити не пізніше наступного робочого дня після надання житла ВПО", - порекомендували у відомстві.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що з 1 серпня все зміниться: уряд попередив про зміни у виплатах, допомоги більше не бачити.

Також наш портал інформував, що продуктові набори на всю родину: українцям доступна допомога від ще одного фонду, як отримати.

Крім того, ми писали бонус до грошових виплат: переселенці можуть подати заявку на нову гуманітарну допомогу.