Виробники змушені знижувати ціни на огірки та продавати їх практично за безцінь, якщо порівнювати з попередніми місяцями. При цьому надалі здешевлення в даному сегменті швидше за все збережеться. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Дані щоденного моніторингу показують, що за останній тиждень огірки в Україні подешевшали в середньому на 33%. Так, тепличні комбінати погоджуються відвантажувати овоч за ціною від 10 до 20 гривень за кілограм.

Овочі на ринку. Фото: скрін youtube
Овочі на ринку. Фото: скрін youtube

Гравці ринку наголошують, що здешевленню огірка сприяють кілька факторів. По-перше, у продаж почали масово надходити огірки з літніх теплиць та відкритого ґрунту, а по-друге, торгово-закупівельна діяльність у даному сегменті досить малоактивна. Так, виробники вирішили послабити ціни, щоби не накопичувати на складах нереалізовану продукцію.

Ціни на овочі, скріншот: YouTube
Ціни на овочі, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

За підрахунками аналітиків, цінники на огірки на даний момент у середньому на 38% нижчі, ніж за аналогічний період минулого року. Водночас оператори ринку прогнозують, що надалі овоч продовжить дешевшати.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, кавун по 178, а солодка кукурудза по 128 гривень: українці ризикують залишитися без літніх смакот, ціни в супермаркетах.

Також наш портал інформував, ціни сягають 440 гривень за кіло: супермаркети показали, скільки коштуватиме ковбаса, сир і хліб у липні.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, горе для садівників, але радість для покупців: в Україні різко обвалилися ціни на малину - що буде далі.