Поки ще не встигли вщухнути скандали із закупівлями пива на 20 тисяч для працівників Хмельницької АЕС, а також із ремонтом дитячого табору за гроші киян на Закарпатті, а компанія "Енергоатом" видала новий "прикол".

Так, під час війни компанія вирішила купити турецьких автобусів на суму понад 700 тисяч американських доларів. А ще вони хочуть отримати 5 електричних зарядних станцій для цих машин.

Про це вже пишуть українські видання, а також обговорюють блогери в соціальних мережах.

Автобус АR-Temsa Avenue Electron, скріншот: YouTube
Автобус АR-Temsa Avenue Electron, скріншот: YouTube

Офіційний дилер турецької компанії Temsa - ТОВ "Авто-Регіон" з третьої спроби виграв тендер, і вже підписав договір з "Енергоатомом" на постачання 10 електроавтобусів та п'яти зарядних станцій до них на загальну суму 269,6 млн гривень.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

За даними в системі Prozorro, відповідну угоду було укладено 9 червня. За його умовами, 10 електроавтобусів АR-Temsa Avenue Electron мають бути передані замовнику до 30 квітня 2024 року, а п'ять зарядних станцій прискореного типу Vestel на 11,8 мільйона гривень – до 30 листопада цього року.

Автобус АR-Temsa Avenue Electron, скріншот: YouTube
Автобус АR-Temsa Avenue Electron, скріншот: YouTube

Повідомлялося, що вже третя спроба Енергоатому закупити електробуси саме турецького виробництва. Перші два тендери, в яких також брали участь львівське ТОВ "Завод "ЕлектронМаш" та "Авто-Регіон", були визнані такими, що не відбулися.

При цьому "ЕлектронМаш" на останньому тендері пропонував автобуси власного виробництва з рівнем локалізації власного виробництва "Електрон" (рівень локалізації понад 40%) та польські зарядні станції Enika за 174 мільйони гривень (без ПДВ), тоді як "Авто-Регіон" запропонував електробуси. Temsa (з локалізацією 15,98%) та зарядні станції Vestel майже за 234,5 мільйона гривень (без ПДВ).

Енергоатом, фото: Уніан
Енергоатом, фото: Уніан

Замовник неодноразово відкидав пропозиції "ЕлектронМаша", проте компанія неодноразово успішно заперечувала своє відхилення. В останньому тендері, попри частково задоволені Антимонопольним комітетом скарги на дискримінаційні умови, заявку українського виробника також відхилили.

"ЕлектронМаш" вказував, що технічні характеристики предмета закупівлі виписані замовником під одного виробника, і єдиним учасником у цьому випадку може бути лише "Авто-Регіон".

Нагадаємо, Ткаченко хоче зняти серіал на 33 млн із держбюджету: терпець урвався, вимагають відставки.

Раніше повідомлялося, що півмільйона гривень на 3D музей: чиновники знову пробивають дно, поки гинуть захисники.

Також, у Львівській області хочуть спустити 2,5 млн. доларів на реконструкцію стадіону: грошей немає, але тендер проводитимемо.