В Україні щомісяця йдуть обговорення про підвищення тарифів на комунальні послуги.

Експерт з ЖКГ, Олег Попенко вчергове пояснив, чому підвищення не вирішить проблему у комунальній сфері, тим паче під час війни.

Платіжки по комуналці, скріншот: YouTube
Платіжки по комуналці, скріншот: YouTube

Втомлююся повторювати одне й теж по 10-20-іноді 30 разів на місяць, коли даю коментарі про підвищення тарифів на комуналку, що це не вирішить жодних проблем в енергетиці та комуналці. Жодних, — розповідає Попенко.

Він зазначає, що найнеприємніше у цій ситуації, ті хто це роблять, це чудово розуміють.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Підняття тарифів для тепловиків і водоканалів нічого не вирішить, вони просто залатають дірки в трубах, це якщо місто велике чи середнє, у маленькому місті цього навіть на трубу не вистачить, вони просто покриють борги за електрику чи газ.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Подібна ситуація і в енергетиці. За лосвами Попенка, тарифи на електроенергію підняли, але жодних проблем не вирішили.

Експерт наводить слова Андрія Закревського, який розповів про проблеми, які ми за рік ніяк не вирішили.

Підняттям тарифів на електроенергію ми, навіть борги перед інвесторами в зелену енергетику за 2021 рік не закрили, які там капітальні ремонти Укренерго чи генерації.

Ми настільки системно провалили всі комунальні та енергетичні реформи, починаючи з 2014 року, що дозволити їх неможливо навіть у середньостроковому періоді, — зазначає експерт.

Ринок газу, ринок електроенергії, ринок управителів МКД, реформа водоканалів - з усім є проблеми і пробують це все вирішити одним шляхом.

А давайте піднімемо тарифи, споживач все одно якось заплатить. А не заплатить, чи ми йому перевірку лічильників нову придумаємо, чи за формулою за газ нарахуємо, — обурюється експерт.

Нагадаємо, ми писали, що прощання з готівкою і жорсткі перевірки? В Україні вирішили змінити правила призначення субсидій.

Як повідомляв "Знай.ua" у Міненерго розповіли, коли тарифи на світло можуть змінитися: скільки платитимемо взимку.

Також "Знай.ua" інформував, "Тероборона Відня" отримала вирок суду: Олег Бахмантюк програв НБУ 1,8 млрд грн