В Українському бюро кредитних історій (УБКІ) почали відображатися борги українців за житлово-комунальні послуги.

Ці дані стали доступні партнерам бюро та фізичним особам. Про це повідомила очільниця департаменту маркетингу та продажів УБКІ Олена Мала.

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Інформація про заборгованість за комуналку наразі ніяк впливає на кредитний рейтинг чи кредитну історію громадян. За її словами, можливість вносити комунальні борги у кредитну історію з'явилася після того, як УБКІ заручилося підтримкою донора.

"Суб'єкти підприємницької діяльності або нефінансові компанії, які працюють з наданням послуг з відстрочкою платежів, можуть бути нашими партнерами. Комунальні послуги — це якраз те саме. Це насправді міжнародна практика", — пояснила вона.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Кредитна історія, це інформація про поточні та минулі кредитні зобов'язання фізичної чи юридичної особи. У ній можна побачити дисципліну виконання цих зобов'язань та регістр запитів на історію.

УБКІ займається збором, зберіганням, обробкою та наданням кредитних історій.

Нагадаємо, ми писали, що українцям не виплачують субсидію: "Грошей не вистачає на зарплати чиновників".

Як повідомляв "Знай.ua" українців потішили новими послугами, які можна буде отримати у ЦНАПах.

Також "Знай.ua" інформував "Тероборона Відня" отримала вирок суду: Олег Бахмантюк програв НБУ 1,8 млрд грн.