В умовах повномасштабної війни практично весь бюджет України спрямований на забезпечення та підтримку армії, проте в уряді мають намір порушити питання підвищення пенсій.

Яким категоріям пощастить насамперед, розповіла перший заступник міністра соціальної політики Дар'я Марчак в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Чимало українців отримують пенсії, на які дуже складно вижити у нинішніх реаліях. У Мінсоцполітики ситуацію розуміють та опрацьовують варіанти, як покращити добробут українських пенсіонерів.

"Люди зможуть отримати більше грошей, коли ми як держава зможемо значну кількість грошей звільнити та спрямувати не на оборону, а на пенсійні витрати", - наголосила Дар'я Марчак.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Наголошується, що зараз на порядку денному стоїть питання, як збільшити виплати громадянам, які отримують найменші пенсії - до 3 та 4 тисяч гривень. Ця категорія зараз найбільше потребує підтримки.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Ми робимо різні обчислення зараз для того, щоб зрозуміти, яким чином і як ми можемо підвищити пенсії саме тим громадянам, які отримують найменші пенсії. Які сьогодні одержують пенсії до 3, до 4 тисяч гривень", - заявила Дар'я Марчак.

Раніше портал Знай повідомляв, деякі українці можуть отримати додаткові 800 грн до пенсії: кому виплачують допомогу.

Також наш портал інформував, українцям нагадали, скільки доплачують до пенсії за рік понаднормового стажу: не дарма старалися.

Крім того, ми писали пільги у розмірі 100%: деякі пенсіонери можуть не платити за комуналку.