В Україні за останній тиждень рекордно знизилися ціни на огірки. Це зумовлено тим, що фермери активно збирають новий урожай та пропозиція овочів на ринку зростає. Як змінилися ціни, показують дані, взяті із сайтів популярних супермаркетів.

Ще кілька місяців тому огірки були практично недоступними, адже ціни на них сягали тризначних значень. Вже в червні овочі помітно втратили у вартості і пропонували по 70-80 гривень за кілограм. У другій половині липня продукт став ще доступнішим.

Ціни на овочі, скріншот: YouTube
Ціни на овочі, скріншот: YouTube

Так, кілограм огірків у мережі супермаркетів "Новус" можна купити від 24,99 гривні за кілограм. Така сама ціна на овоч фіксується у "Сільпо". Найвищий цінник на огірки наразі виставили у "Мегамаркеті" – від 39,90 гривні за кілограм. В "Ашані" за кілограм овочів доведеться заплатити від 26 гривень, а в "Метро" цінники стартують від 24,90 гривні.

Ціни на огірки у "Новусі". Фото: скрін
Ціни на огірки у "Новусі". Фото: скрін

Популярні новини зараз
Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Дуже демократичний цінник на огірки зафіксовано у мережі "АТБ" - лише 22,89 гривні за кілограм.

Ціни на огірки в "АТБ". Фото: скрін
Ціни на огірки в "АТБ". Фото: скрін

В той самий час овоч можна знайти і за нижчими цінами, наприклад, на щотижневих ярмарках у Києві вартість стартує від 20 гривень за кіло.

Раніше портал Знай повідомляв, яблука, виноград та банани: скільки доведеться заплатити за улюблені фрукти у другій половині липня.

Також наш портал інформував, знижок можна не чекати: в Україні супермаркети оновили ціни на гречку, яйця та олію.

Крім того, ми писали, ціни дивують дедалі більше: скільки в українських супермаркетах просять за свинину, курятину та сало.