Регулярні відключення світла по містах України восени та взимку спровокували величезний попит на генератори, павербанки та іншу техніку. Однак згодом такий ажіотаж вщух, тому ціни відповідно знизилися.

Серед українців суттєво знизився попит на альтернативні джерела енергії, проте експерти вже неодноразово попереджали, що зима буде не менш складною. З цієї причини варто вже зараз купити необхідну техніку, щоб не переплачувати в момент ажіотажу.

Українці без світла, фото: Unian
Українці без світла, фото: Unian

Генеральний директор YASNO Сергій Коваленко раніше повідомляв, що в Україні не планують застосовувати стабілізаційні відключення, але аварійні - цілком можливо. Також він, як і інші експерти, закликає українців приготуватися до зимових блекаутів.

Аналітики порталу "OLX" зазначили, що попит на генератори впав у тисячі разів, якщо порівнювати з минулим роком, як і пропозиції щодо продажу. Медіанна ціна генератора на маркетплейсі знизилася на 12,5% – до 200 тис. грн.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

На Prom.ua середній чек на електрогенератори обвалився з 25 тис. грн. до 9,7 тис. грн, що в 2,6 рази менше. Загалом попит на пристрої знизився на 92%.

Які середні чеки на техніку в липні:

  • зарядні станції – 14,2 тис. грн;
  • електрогенератори – 9,7 тис. грн;
  • системи, що використовують сонячну енергію, – 3,4 тис. грн;
  • павербанки – 2,1 тис. грн;
  • комплектуючі – 500 грн.

Генератор, скріншот: Youtube
Генератор, скріншот: Youtube

Раніше ми писали про те, скільки часу з-за кордону можна зателефонувати додому безкоштовно: коли "шар" закінчиться

Як повідомляв Знай.ua, можете радіти, якщо знайдете їх у скарбничці: які копійки можна продати за тисячі гривень