Внутрішньо переміщеним українцям відчутно спростили життя, адже для здобуття популярних послуг не треба поратися з документами та стояти у чергах. Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики.

Переселенці можуть скористатися популярними послугами в режимі онлайн через програму "Дія". На даний момент через смартфон можна оформити статус ВПО та допомогу від держави. Також було перенесено в електронний формат ще дві популярні послуги – зміну фактичного місця проживання та скасування статусу ВПО.

Реєстрація ВПО. Фото: скриншот з відео
Реєстрація ВПО. Фото: скриншот з відео

"Всі ці послуги повністю автоматичні, не потрібно чекати, поки заяву опрацює реєстратор. Це заощаджує час, унеможливлює помилки в заяві і мінімізує людський фактор. Цифровізуємо і спрощуємо життя", - йдеться у повідомленні.

Додаток "Дія". Фото: Youtube
Додаток "Дія". Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

У Мінсоцполітики зазначають, що багато внутрішньо переміщених українців уже оцінили роботу нових сервісів, які дозволяють отримувати потрібні послуги без відвідування органів соцзахисту.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, переселенці зможуть отримати допомогу від українців, які живуть закордоном: що потрібно знати.

Також наш портал інформував, з 1 серпня все зміниться: уряд попередив про зміни у виплатах, допомоги більше не бачити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям з новонародженими дітьми видають набори: хто і як може отримати одяг, харчування та інші товари.