Українцям, які через повномасштабну війну опинилися у складній життєвій ситуації, доступна допомога від ще одного фонду. За необхідності громадяни можуть отримати продуктові набори сім'ю. Хто і куди може звернутися за допомогою, вказано на порталі zayava.info.

Українці можуть одержати гуманітарну допомогу від благодійного фонду "Карітас Полтава". На підтримку можуть претендувати громадяни, які через війну переїхали до Полтави та Полтавщини. Продуктові набори можуть отримати сім'ї від 2-х осіб, які мають статус ВПО.

Гуманітарна допомога. Фото: скрін youtube
Гуманітарна допомога. Фото: скрін youtube

Крім того, претендентам на гуманітарну допомогу потрібно підпадати, як мінімум, під одну з перерахованих категорій:

  • вагітні жінки;
  • мами, що годують;
  • самотня мати чи батько дитини до 18 років;
  • багатодітні сім'ї;
  • громадяни з інвалідністю І та ІІ групи;
  • самотні літні люди віком від 60 років.

Допомога ВПО. Фото: скрін youtube
Допомога ВПО. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Для реєстрації на отримання допомоги необхідно надати невеликий пакет документів, а саме паспорт, індивідуальний податковий номер, свідоцтво про народження дитини та довідку ВПО. Наголошується, що подавати заявку на отримання продуктових наборів можуть особи, які отримували допомогу не пізніше за березень 2023 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, переселенці зможуть отримати допомогу від українців, які живуть закордоном: що потрібно знати.

Також наш портал інформував бонус до грошових виплат: переселенці можуть подати заявку на нову гуманітарну допомогу.

Крім того, ми писали важливу допомогу під час війни: які безкоштовні послуги надають українцям і куди звертатися.