Українські супермаркети встановили нові ціни на деякі популярні фрукти. Скільки коштують яблука, виноград та банани у другій половині липня, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В Україні помітно знизилися ціни на банани та виноград, але водночас продовжували дорожчати яблука.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Яблука

Станом на 18 липня українські яблука в середньому продаються по 40,07 гривні за кілограм. Для порівняння, у червні цінник на фрукт був набагато нижчим – 31,96 гривні за кіло. Вартість яблук варіюється від 31,80 до 55,90 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Виноград

Середній цінник на виноград знизився із 193,20 до 162,40 гривні за кілограм. Вартість товару коливається в межах 114,31-229,00 гривні за кіло, залежно від супермаркету.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін
Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Банани

Кілограм бананів у середньому коштуватиме українцям 43,42 гривні. Для порівняння, у червні вартість фрукта становила 51,64 гривні за кіло. Ціни на банани здебільшого становлять 43,90-44,90 гривні за кіло, але можна знайти і трохи дешевше – по 40 гривень за кіло.

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін
Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, таких цін давно не було – 10 грн за кіло: у супермаркетах приємно подешевшали огірки та помідори.

Також наш портал інформував, сезон шашлику добігає кінця? Українців попередили про подорожчання м'яса найближчим часом.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, і шашлик засмажимо, і бульйончик зваримо: українські супермаркети радують зниженням цін на курятину, свинину та сало.