Столичний театр "Dark sofit" потрапив у мовний скандал через свою принципову позицію та репертуар російською мовою.

Директор театру, акторка Олена Неволько агресивно відстоює свою позицію, мовляв, український народ живе у вільній країні, тому має право обирати, якою мовою говорити. Більше того, вона ще в 2014 році була затятою прихильницею руського миру просувала його в суспільство. Неволько підтримувала антимайдан, а також вторгнення рф до нашої країни.

Шанувальниця руського миру Неволько, скріншот
Шанувальниця руського миру Неволько, скріншот

Водночас жінка називає свій театр "українським продуктом" і відмовляється прямо відповідати, чому його актори використовують ворожу мову, тим самим порушуючи закон та суспільні норми.

"На це питання ви знайдете відповідь, якщо подивитесь всі наші вистави. Деякі вистави потрібно буде переглянути по декілька разів. Але хто не має такої можливості або не хоче – тому відповімо просто. Ми – українці. А українці вільні люди, а вільні люди можуть робити що хочуть", - заявила вона.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Пояснення Неволько, скріншот
Пояснення Неволько, скріншот

Українців явно не задовольняє відповідь Неволько, тому її разом із чоловіком Олександром, другим директором, звинувачують у просуванні російських наративів у центрі Києва.

На ситуацію звернула увагу кандидатка історичних наук та засновниця ГО "Експертний корпус" Тетяна Швидченко. За її словами, театр своїми спектаклями відверто русифікує столицю, а його власники грубо порушують закон. Більше того, Тетяна стверджує, що Неволько у 2014 році допомагала розшукувати українських активістів та учасників Революції Гідності, серед яких були люди, які нині служать у ЗСУ.

"Ці коні заблокували всіх, хто написав відгук, на гуглі можливість відгуку закрили і сайт у них тепер неактивний. Схоже, навалили в штани? Цікаво, чи надовго?", "Відверті україноненависники у тому театрі. Керівник з антимайдану, всі там москворіт і люто ненавидять Україну. За це їх і фінансують", - відреагували українці.

Нагадаємо, "Слава путіну": у Польщі напали на українку із трьома дітьми