Окрім пенсії, деякі українці мають право ще на щомісячну грошову допомогу. Вона виплачується у тому випадку, якщо пенсіонер проживає один і він не має працездатних родичів, які могли б забезпечити йому догляд.

Таким пенсіонерам виплачується щомісячна допомога у розмірі 800 гривень, згідно із законом "Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій окремим категоріям осіб".

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Допомога становить 40% прожиткового мінімуму для тих, хто втратив працездатність. На сьогоднішній день він встановлений у розмірі 2093 гривні, тобто пенсіонери можуть розраховувати на 837 гривень.

Щоб отримати додаткову грошову допомогу, потрібно відповідати вимогам:

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще
  • вік старше 80 років;
  • самотнє проживання;
  • потреба у постійному сторонньому догляді;
  • наявність пенсії за віком.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Також варто враховувати, що у допомозі можуть відмовити, якщо хтось із близьких отримує компенсацію за самотнього пенсіонера, а його потребу в сторонньому догляді мають документально довести лікарі.

Для отримання виплат потрібно подати заяву до управління соцзахисту населення за місцем реєстрації чи місцем фактичного проживання. До нього прикріпити документи:

  1. Висновок ЛКК (лікарсько-консультативної комісії), в якому зазначено, що заявник потребує постійного стороннього догляду
  2. Паспорт
  3. Ідентифікаційний номер
  4. Витяг з ПФУ про те, що пенсіонер не отримує надбавку щодо догляду за пенсією

Нагадаємо, українцям почали виплачувати по 5 тисяч гривень: хто може претендувати на грошову допомогу