КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр" хотів повернути торгову марку "KYIV SMART CARD", але Верховний Суд України відмовив йому і прийняв рішення віддати право на неї громадській організації "Смарт-сіті хаб", координатор якої - донька нардепа Юрія Бойка від забороненої ОПЗЖ.

Про це йдеться у постанові Господарського суду Верховного суду №910 /5316/21 від 15 червня 2022 року. КП "ГІОЦ" звернулося до суду з позовом до "Українського національного офісу інтелектуальної власності та інновацій" та ГО "Смарт мережі хаб" про визнання недійсним повністю свідоцтва на торговельну марку "KYIV SMART CARD".

Kyiv Smart Card, фото: bzh.life
Kyiv Smart Card, фото: bzh.life

Там висунули вимогу скасувати судові рішення попередніх інстанцій та ухвалити нове рішення про задоволення позову, але суди не врахували, що ГІОЦ почало використовувати ТМ KYIV SMART CARD до подання Смарт сіті хаб.

"ГО "Смарт сіті хаб" у відзиві на касаційну скаргу просило Суд залишити судові рішення попередніх інстанцій без змін, а касаційну скаргу – без задоволення, з посиланням, зокрема, на безпідставність її доводів", - йдеться у постанові.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Суд у результаті залишив скаргу "ГІОЦ" без задоволення, а рішення господарського суду Києва та Північного апеляційного господарського суду без змін.

Так, доньці депутата від забороненої партії "ОПЗЖ" Юрія Бойка, яка є координатором "Смарт-сіті хаб", віддали KYIV SMART CARD, а також її чоловіку Юрію Назарову, який у минулому очолював Департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА.

Юрій Бойко від ОПЗЖ, фото zagittya
Юрій Бойко від ОПЗЖ, фото zagittya

Варто зазначити, що KYIV SMART CARD - це електронний квиток, яким користуються українці у громадському транспорті, але виходячи з того, що його ТМ пов'язана із ОПЗЖ, киян змусять платити проросійським зрадникам.

Ще у 2020 році Бойко та її чоловік по суті вкрали міський бренд та переписали його на свою організацію, працюючи у КМДА. Зі скандалом родичів депутата від ОПЗЖ вигнали, а судові процеси почалися. І ось, 15 червня 2023 року Верховний суд ухвалив остаточне рішення на їхню користь.

Нагадаємо, "зборище" ОПЗЖ у Монако збереться на розпилювання грантів: серед запрошених проросійські корупціонери та відомі українські спортсмени