Кабмін на своєму засіданні вніс зміни до Порядку державного обліку артезіанських свердловин, облаштування засобами вимірювання обсягу підземних вод, що видобуваються.

Згідно з документом, в Україні запрацюють єдині правила функціонування Реєстру свердловин, а поняття " артезіанська свердловина" фіксується юридично. Всі дані, пов'язані зі свердловиною, користувач зможе подавати та оновлювати в особистому кабінеті на Державному геологічному інтернет-порталі.

Буріння свердловин, скріншот: YouTube
Буріння свердловин, скріншот: YouTube

"Важливо, що це рішення створює умови для оперативного реагування на виклики воєнного часу та подолання наслідків теракту Росії на Каховській ГЕС, адже дозволяє швидко забезпечити населення питною водою", - зазначили у Мінприроди.

Міністр захисту навколишнього середовища та природних ресурсів Руслан Стрілець зазначив, що це дозволить наблизитися до того, щоб цивілізовано використовувати земельні надра. Усі підприємці та решта громадян зможуть отримати вільний доступ до інформації про свердловин, що мінімізує корупційні ризики.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

"Водокористувач зможе вносити дані про свердловину через Е-кабінет надрокористувача без контакту та втручання чиновника", - додав він.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Нагадаємо, без цього документа не дозволяйте перевіряти лічильник газу: "накрутять" показники та випишуть штраф

Раніше ми писали про те, що втрата субсидії через підвищення пенсії: українцям запропонували перевірити свої квитанції

Як повідомляв Знай.ua, дочекалися: українці отримуватимуть пенсії від 7500 грн, ще й із доплатами до 100%