Захисники та їх родини можуть отримати знижки на газ. Вона залежить від їхньої пільгової категорії.

Українські військовослужбовці та їх близькі родичі мають право на різні пільги від держави, серед яких знижка на оплату комунальних послуг. Про це пише видання "Газправда".

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Згідно із законом №3551-XII "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", пільги щодо плати за газ надаються учасникам бойових дій та членам їх родин, які проживають разом з ними. Знижки діють незалежно від виду житла чи форми власності на нього.

Згідно з цим законом знижки на газ відрізняються для кожної з трьох категорій:

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще
  • учасники війни мають право на знижку в розмірі 50%
  • учасники бойових дій - 75%,
  • особи з інвалідністю внаслідок війни - 100%.

В Україні, для різних категорій ветеранів війни, передбачені гарантії та пільги від держави.

Платіжка Нафтогаз. Фото: Youtube
Платіжка Нафтогаз. Фото: Youtube

Отримання ліків, лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та виробів медичного призначення за рецептами лікарів. Регулярні медичні обстеження та диспансеризація. Переваги при виборі медичних закладів та госпіталів при виході на пенсію.

Можливість використання чергової щорічної відпустки у зручний для них час. Пільги з оплати податків, зборів, мита та інших платежів до бюджету. Пріоритетне безплатне зубопротезування.

Пріоритетне обслуговування в лікувально-профілактичних закладах, аптеках та госпіталізація. Безплатне санаторно-курортне лікування (наразі призупинено). Виплата допомоги по тимчасовій непрацездатності у розмірі 100% середньої заробітної плати, незалежно від стажу роботи.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Додаткова відпустка тривалістю 14 календарних днів на рік, зі збереженням заробітної плати. Пріоритетне обслуговування в підприємствах, установах та організаціях сфери побуту, громадського харчування, житлово-комунального господарства, міжміського транспорту, а також у службах надання соціальних послуг.

Пріоритетне надання послуг зв'язку та прискорене встановлення пільгових квартирних телефонів. Можливість отримання позики на будівництво, реконструкцію або капітальний ремонт житлових будинків, подвір'їв, дачних будинків та доброустрій садових ділянок.

Нагадаємо, ми писали, що пропозиція овочу на ринку зростає, був би попит: в Україні знижуються ціни на капусту.

Як повідомляв "Знай.ua" Камалія згадала, як закохала Захура аж 20 років тому - навіть роздягатися не довелося.

Також "Знай.ua" інформував, дочекалися: українці отримуватимуть пенсії від 7500 грн, ще й з доплатами до 100%.