Українці зі статусом ВПО отримують допомогу від держави у вигляді грошей, гуманітарки та житла. Також на неї можуть розраховувати діти, які є внутрішньо переміщеними особами.

Про це розповіли у Міністерстві соціальної політики. Допомога призначається навіть у тому випадку, якщо дитина з'явилася на світ після того, як її батьки або опікуни набули статусу ВПО.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Так, якщо у людини, яка отримує допомогу від держави, народилася дитина після 24.02.2022, гроші призначаються автоматично.

Якщо малюк народився після зазначеної дати, але до набрання чинності цією постановою допомога не була призначена, її почнуть виплачувати з дати звернення з автоматичним продовженням з 1 серпня 2023 року.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Новонароджений, фото pxhere
Новонароджений, фото pxhere

Щоб оформити виплати, потрібно мати довідку ВПО. Якщо у батьків документ є, його потрібно зробити на дитину. Лише за наявності цієї довідки українцям надають допомогу.

В якому розмірі виплачують гроші:

Загальний розмір допомоги для українських сімей становить 41 280 гривень, але її виплачують частинами: після народження – 10 320 гривень одноразово, протягом 36 місяців – по 860 гривень.

Для жінок, які самостійно виховують та забезпечують своїх дітей, виплати такі:

  • до шести років – 2 272 гривень
  • 6-18 років – 2 833 гривень
  • 18-23 роки та у разі продовження навчання – 2 684 гривень

Нагадаємо, дочекалися: українці отримуватимуть пенсії від 7500 грн, ще й із доплатами до 100%

Раніше ми писали про те, що є ризик залишитися без допомоги: кому можуть відмовити у призначенні субсидії.