З 20 липня НБУ вводить в обіг нову банкноту 1000 грн зразка 2019 року.

Купюра відрізняється від минулої тим, що на ній стоятиме підпис чинного керівника Нацбанку Андрія Пишного. У пресслужбі НБУ також зазначили, що новими банкнотами хочуть замінити зношені та пошкоджені.

"Національний банк з 20 липня 2023 року випускає в обіг банкноти номіналом 1 000 гривень зразка 2019 року – з підписом Голови Національного банку України та відображенням на них року випуску", – йдеться у повідомленні.

Українцям показали, як виглядатимуть нові купури номіналом 1000 грн, які вже наступного тижня пустять в обіг, з 20 числа.

Нові купюри 1000 грн, НБУ
Нові купюри 1000 грн, НБУ

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Також повідомляється, що нові купюри і старі прийматимуть в якості платежу, нічого обмінювати не потрібно. Усі фізичні та юридичні особи зобов'язані це робити, "без будь-яких обмежень на всій території України".

При цьому нові 1000-гривневі банкноти потраплять в обіг разом з іншими банкнотами цього номіналу, випущеними у попередні роки.

"Відповідно до законодавства України на банкнотах, що вводяться в обіг в межах планового випуску, розміщується підпис чинного Голови Національного банку", - нагадали в НБУ.

НБУ, фото з вільних джерел
НБУ, фото з вільних джерел

Раніше ми писали про те, що поклав у кишеню понад півмільйона, "допомагаючи" хворим: розслідувачі підозрюють депутата Колтунова у цинічній схемі

Як повідомляв Знай.ua, "Для своїх, чужі тут не ходять": у Києві на укриття встановили кодовий замок - треба чекати на годину, щоб впустили

Також портал Знай.ua писав, що ціни на "жіночі купе" набагато вищі за звичайні, хоча в "УЗ" обіцяли рівних умов: але це ще не все