Українці вже звикли до того, що продукти, які раніше були одними з найдоступніших, дорожчають із початку війни. Однак у середині липня з гречкою, рисом та макаронами сталося протилежне – вони подешевшали.

Про це свідчать дані порталу Мінфін. Так, гречка станом на 15 число подешевшала на 62 копійки до 51,02 грн/кг, червнева ціна була дещо вищою. В Ашані та Новусі найвигідніші пропозиції - 41,90 грн та 43,79 грн відповідно.

Ціни на гречку, дані Мінфін
Ціни на гречку, дані Мінфін

Макарони теж знизилися у вартості, але незначно – лише на кілька копійок, до 27,92 грн/кг. Цінник на них коливається від 25,89 грн/кг у Новусі до 32,50 грн/кг в Ашані.

Ціни на макарони, дані Мінфін
Ціни на макарони, дані Мінфін

Довгий рис подешевшав суттєвіше, з 82,92 грн/кг до 78,40 грн/кг. У Варусі його можна купити дешевше за 48,90 грн, а в Новусі набагато дорожче – 107,89 грн. А ось кілограм пропареного впав у ціні з 65,80 грн. до 62,80 грн. У Варусі найвигідніша пропозиція – за кіло 48,90 грн.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Водночас круглий рис додав у ціні майже 6 гривень і зараз продається по 86,60 грн/кг, проте у Варусі його можна взяти дешевше за 72,90 грн/кг.

Ціни на рис, дані Мінфін
Ціни на рис, дані Мінфін

Раніше ми писали про те, що супермаркети показали врожай: скільки в Україні коштують молоді морква, капуста та картопля.

Як повідомляв Знай.ua, "Для своїх, чужі тут не ходять": у Києві на укриття встановили кодовий замок - треба чекати годину, щоб впустили

Також портал Знай.ua писав, що можна заощадити понад 300 гривень на платіжці: "Yasno" пояснили, як зберегти гроші на електриці