Після низки гучних скандалів у столиці вирішили "ушляхетнити" укриття дорогими барабанами, овочерізками, раціями та іншими дуже "потрібними" речами на мільйони гривень. Також на деякі з них встановили кодові замки.

Депутат Київради Леонід Ємець особисто вирішив перевірити одне із сховищ у столиці. Воно виявилося закритим на кодовий замок, до якого немає доступу у простих людей. Також зверху було вказано номери телефонів, на один із них чиновник зателефонував.

Укриття, кадр з відео
Укриття, кадр з відео

Йому відповіла диспетчерська служба, яка не змогла відкрити укриття або назвати код, а просто оформила заявку щодо аварійної ситуації. Якби був обстріл, дана заявка і тим більше час очікування могли б коштувати комусь життя.

"Якщо вас, не дай бог застане обстріл біля цього укриття, то шансів у вас небагато. Бо хоч воно і має бути відкритим, але відкрите воно під кодовий замок. А код знає невідомо хто. Принаймі за тими телефонами які є на дверях укриття код вам ніхто не скаже. Проте дадуть інший телефон. Диспетчерської де у вас приймуть заявку. І за прискореною процедурою за годину її офрмлять. Ну а ви поки тримайтесь", - іронічно заявив Ємець.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Коли депутат залишав заявку, він назвав своє ім'я та посаду, завдяки чому до нього збіглися всі "важливі" люди з району, а також звинуватили ремонтників у закритому притулку.

"Представник жеку розказала, що код то для своїх, а чужі тут не ходять. В укриття ми попали, укриття класне, мабуть найкраще з тих що ми бачили, свіже відремонтоване. Жалко не для всіх", - додав він.

Нагадаємо, навіть Джеймс Бонд позаздрив би: у київські укриття закупили рації на 1,2 мільйона гривень.