Українцям, які постраждали через військові дії, пропонують різну допомогу, у тому числі від держави. Наразі право на виплати у розмірі 5000 гривень має конкретна категорія населення.

Раніше у Міністерстві соціальної політики анонсували допомогу для жителів Херсонської області, будинки яких знищилися через теракт росіян на Каховській ГЕС. Стало відомо, що гроші вже активно виплачують.

Затоплення у Херсонській області, скріншот: Youtube
Затоплення у Херсонській області, скріншот: Youtube

Доставкою допомоги постраждалим займається державний поштовий оператор "Укрпошта". На Херсонщині зняли цілий сюжет про це. Зокрема, гроші почали отримувати мешканці Корабельного району, який найбільше постраждав через повінь після підриву станції.

Варто нагадати, що херсонці можуть отримати 5000 гривень. Допомога виплачують одноразово громадянам, які на момент Каховської катастрофи перебували у житлових будинках у зоні затоплення. На даний момент фінансову підтримку надали 1000 людей.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Якщо ви ще не подали заявку на отримання допомоги, поспішайте. Це можна зробити до кінця літа, до 31 серпня. Заяви приймають в органах соцзахисту, а суму виплачують на банківську картку або через доставку Укрпоштою.

Раніше ми писали про те, що в Україні відмовилися від "стратегічних" продуктів: як зміняться ціни на цукор, гречку та макарони

Як повідомляв Знай.ua, робітниця метро відмовилася пускати киян "на халяву" під час тривоги: здалися хитрими

Також портал Знай.ua писав, що українцям почали надходити підозрілі листи на тему рахунків: про що попереджають