Уряд ухвалив рішення скасувати деякі доплати. Таким чином, у багатьох громадян пенсії стануть суттєво нижчими.

До ПФУ звернулася українка за роз'ясненням, чому раніше її мамі виплачували надбавку до пенсії, а тепер перестали.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

"Моя мама отримувала доплату за проживання на території радіоактивного забруднення, вона не ліквідатор і не постраждала. Чи відновлять ці виплати і, чи повернуть заборгованість?" — запитує мешканка Київської області.

У Пенсійному фонді їй роз'яснили, що раніше пенсіонери, які мешкають на забрудненій території, отримували доплати до пенсій у розмірі від 1 до 3 мінімальних зарплат. Однак згодом ці гроші перестали виплачувати через фінансові труднощі з бюджетом Пенсійного фонду. А тепер їх взагалі вирішили скасувати.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Тому пенсіонерці, про яку йде мова, на жаль, навряд чи варто розраховувати на те, що доплату до пенсії їй відновлять. У ПФУ аргументують такий, загалом непопулярний, крок не лише нестачею грошей у Пенсійному фонді, а й іншими фактами.

Кажуть, що багато українців після виходу на пенсію купували будинки у забрудненій зоні, і при цьому починали отримувати великі доплати до пенсій. У Пенсійному фонді вважають, що в цьому є частка соціальної несправедливості.

Водночас, в уряді наголошують, що доплати для ліквідаторів аварії на ЧАЕС і для тих, хто постраждав від аварії на атомній станції, не чіпали.

Нагадаємо, ми писали, що субсидії зможуть отримати ще більше українців: нові правила надання допомоги.

Як повідомляв "Знай.ua" вже з 20 липня: українцям, які дали прихисток переселенцям, виплатять гроші.

Також "Знай.ua" інформував, жінка пішла на пенсію лише у 90 років – ким вона працювала цілих 74 роки.