З українських пенсіонерів можуть стягувати до половини суми пенсійних виплат у разі винесення відповідного судового рішення або існування аналогічних документів.

Залежно від певних обставин за наявності належних юридичних рішень або документів, якщо утворилися заборгованості, допускається проведення відрахувань із пенсійних допомог у розмірі від 20 до 50 відсотків. Про це йдеться у ЗУ "Про виконавче провадження".

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Боги можуть відраховувати, у таких випадках, якщо утворилися заборгованості за нижчезазначеними відрахуваннями:

  • утриманню членів сім’ї (аліментів);
  • відшкодуванню збитків, які пов’язані з розкраданням майна підприємств і організацій;
  • компенсації шкоди за каліцтво або подібну шкоду здоров’ю/смерть постраждалої особи;
  • поверненню надміру отриманих сум зарплати в ситуаціях, передбачених законом.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Раніше ми писали, якщо пенсіонер приховав відомості щодо своєї трудової діяльності, а у ПФУ виявили таку інформацію в інших держреєстрах, наприклад, дані про реєстрацію фізичної або юрособи-підприємця, порушнику спочатку запропонують повернути переплачені кошти в добровільному порядку, а в разі відмови — стануть відраховувати по 20% з майбутніх пенсійних виплат.

Нагадаємо, ми писали, що субсидії зможуть отримати ще більше українців: нові правила надання допомоги.

Як повідомляв "Знай.ua" Олег Попенко розповів, що не так із нашими водоканалами і які реформи необхідно провести.

Також "Знай.ua" інформував, в Україні – 240 літрів, а на Кубі – 24: скільки бензину можуть купити жителі різних країн, інфографіка.