Для наших читачів, які з великою відповідальністю ставляться до своїх платіжок за комуналкою, а також хочуть знати свіжі новини про субсидії, ми маємо важливу інформацію. Йдеться насамперед про пенсіонерів та їх пільги на оплату ЖКП.

Справа в тому, що індексація пенсій, яка була проведена у липні для частини пенсіонерів, не вплинула на отримання ними житлових субсидій.

Про це стало відомо завдяки заяві експерта з Пенсійного фонду України Олени Охріменки в ефірі одного з українських телеканалів.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

За її словами, нові розміри пенсійних виплат врахують уже опалювального сезону.

Популярні новини зараз
Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

"Пенсіонери не втратять субсидію, оскільки при визначенні субсидії взявся дохід за попередній період. Підвищення пенсії враховуватимуть з жовтня, коли ми проводитимемо нарахування пільг та субсидій на опалювальний період", - зазначила директор департаменту ПФУ.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Водночас, Олена Охріменко нагадала, що у зв'язку з підвищенням тарифів на електроенергію з 1 червня відбувся автоматичний перерахунок допомоги на оплату ЖКП і в липні субсидіанти отримують нові суми з огляду на підвищення тарифів.

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube
Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

Індексація пенсій у липні стала останньою у 2023 році

З 1 липня 2023 року в Україні вже втретє за рік перерахували пенсії — це був останній етап цьогорічної індексації. Індексацію та підвищення пенсій на 19,7% було заплановано для:

- держслужбовців та чиновників, народних депутатів;

- працівників органів місцевого самоврядування;

- вчених.

Середній розмір підвищення пенсій у липні — 1020 грн., найбільше підвищили виплати колишнім нардепам. Зауважимо, що у липні не підвищували пенсії, розмір яких становить 20 тисяч 930 гривень чи вище.

Під час індексації пенсій у березні пенсії перерахували близько 10,5 млн. українських пенсіонерів. Тоді виплати також було збільшено на 19,7%, максимальна доплата становила 1500 гривень, а мінімальна — 100 гривень.

Нагадаємо, українці зможуть отримувати одразу дві виплати: хто може претендувати.

Раніше повідомлялося, кому нададуть 25% знижки на комуналку.

Також, в Україні очікується зростання курсу долара: експерт розповів, що штовхає валюту нагору.