Українці багато речей та деталей можуть здати на металобрухт, у тому числі старі холодильники. За них готові віддати непогані гроші.

У пунктах прийому візьмуть радянські та імпортні холодильники. Зі старої техніки витягують мідь, бронзу, латунь, чорний метал. За всі ці матеріали можна отримати гарну суму, але для початку потрібно розібратися з нюансами.

Кольорові метали, брухт. Фото: youtube
Кольорові метали, брухт. Фото: youtube

Рекомендується заздалегідь відокремити цінні частини холодильника, а не привозити всю коробку. Також пункти прийому звертають увагу на те, скільки окремі частини містять кольорових металів. Наприклад, у компресорах, трубках та обмотці можна знайти багато міді. Цінність залежить від моделі холодильника, з одного екземпляра можна видобути від 0,6 до 1,3 кг матеріалу.

Дуже цінуються холодильники з великою кількістю камер та морозилок.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Чорний метал знаходиться в корпусі, залежно від сплаву та товщини листа загальна вага може коливатися від 20 до 70 кг. Оскільки радянська техніка була габаритною, шукати треба в ній.

Здача старих холодильників, priem-loma
Здача старих холодильників, priem-loma

Які частини холодильника можна здати:

  • компресор без пластикових частинок;
  • дверцята, полиці та стінки;
  • мідну обмотку;
  • фрагменти радіатора;
  • морозильну камеру;
  • компресор.

Для переробки підходить мідь, алюміній, чорний метал, латунь, бронза. За один холодильник можна в середньому отримати близько 400-700 грн, але все залежить від габаритів, вмісту металів і корозії.

Раніше ми писали про те, що час перебрати посуд, сантехніку і не тільки: скільки українцям готові заплатити за нікель і де його знайти

Як повідомляв Знай.ua, запасайтеся ложками, проводами та банками: скільки в Україні можна виручити грошей за здачу алюмінію