Цей сезон овочів та фруктів в Україні розпочався не без складнощів. На врожай та споживчі ціни вплинули наслідки підриву Каховської ГЕС, а також погані погодні умови.

Зокрема, врожай абрикосів також постраждав, як повідомила керівник відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко. Це сталося з двох причин - заморозки та грибкові хвороби.

"Щодо плодових, то можемо говорити про те, що плодові дерева, які рано зацвітають, – такі, як абрикос, – звісно, постраждали, тому що була велика кількість заморозків, і грибкові хвороби атакують саме цей вид плодових", - сказала вона.

Абрикоси, фото smak.ua
Абрикоси, фото smak.ua

У той же час експерт зазначає, що з зернятковими деревами ситуація краща. Йдеться про яблуні, груші. Проте все ж таки є один мінус - їхня обробка від захворювань досить дорого коштує.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

"Що стосується зерняткових, то тут ситуація краща. Але потрібно мати на увазі, що обробка садів отрутохімікатами від шкідників і грибкових захворювань досить дорога, і наскільки вона буде здійснена, ми не знаємо. Тому перспективи є, але все залежатиме від багатьох факторів", – підсумувала Адаменко.

На даний момент мінімальна ціна на абрикос зупинилася на рівні 55 гривень за кілограм, а середня ціна досягає 60 гривень. Максимум, який доведеться заплатити – це 80 гривень, за даними "Ринку Столичного".

Ціни на абрикоси, скріншот
Ціни на абрикоси, скріншот

Нагадаємо, сіль і цукор продають українцям за новими цінами: витратитися доведеться ще більше