Пенсіонерам, які не працюють та проживають на території радіоактивного забруднення за рішенням влади скасували доплати та повертати поки не планують.

Про це повідомляє видання "На пенсії".

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

До Пенсійного Фонду звернулась українка, яка поцікавилась у фахівців, чи відновлять виплати її матері, яка проживає у зоні радіоактивного зараження.

"Моя мати отримувала доплату за проживання на території радіоактивного забруднення, вона не ліквідатор і не постраждала. Чи відновлять ці виплати і чи повернуть заборгованість?" – запитала мешканка Київської області.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Раніше, пенсіонери, які проживають на такій території, могли отримувати додатково до пенсії доплату у розмірі від 1 до 3 мінімальних зарплат.

Зараз виплати скасували через те, що в бюджеті зараз не вистачає коштів на їх покриття, а в уряді сумніваються у доцільності таких виплат окремим категоріям.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Таке рішення було у прийнято у зв'язку із тим, що часто пенсіонери з інших областей на старості купують будинок на територіях радіаційного забруднення, а потім подають заявку на виплату цієї надбавки до пенсії, користуючись своїм особливим статусом.

Тому і в Мінсоцполітики, і в Пенсійному фонді вважають ці виплати вважають недоречними під час війни, коли велика кількість бюджетних коштів йде на оборону нашої країни.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Виняток становлять лише пенсіонери-ліквідатори та ті, хто постраждав внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

Нагадаємо, ми писали, як українцям оформити відстрочку боргів за кредитом: не хвилюйтеся над цим, за вас уже все придумали.

Як повідомляв "Знай.ua" українцям продовжують виплачувати по 6600 грн: отримати тепер можуть не тільки біженці.

Також "Знай.ua" інформував, Нова пошта продовжила дію акції на популярну послугу: доставка обійдеться всього 50 гривень.