Мінсоцполітики та Держприкордонслужба обмінялися інформацією щодо переселенців, які перетинали державний кордон.

Деякі українці не просто втікали від війни, але й захотіли покращити свій фінансовий стан. Проте відповідні служби вирахували, хто захотів скористатися складною ситуацією в країні. Йдеться про осіб, які оформили допомогу на проживання в Україні.

Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube
Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube

З'ясувалося, що понад 151 тисяча переселенців перетнули кордон і не повернулись, із них 94 тисячі й далі отримували виплати вдома. Аудитори Рахункової палати підрахували: переселенці неправомірно отримали щонайменше 893 млн грн. Наразі невідомо, чи припинили виплати таким ВПО. 'йдеться у повідомленні.

Перевірити фактичне місцеперебування переселенців, особливо тих, хто оформив статус ВПО через Дію, доволі складно.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Пільги для переселенців 2020, фото - Рexels
Пільги для переселенців 2020, фото - Рexels

Рахункова палата наводить приклад:

У Дніпрі переселенець К. оформив на себе і двох дітей допомогу на проживання, яку виплачували з березня по грудень 2022 року. Пізніше його дружина повідомила, що весь цей час діти були із нею в Грузії. А чоловік отримав 60 тисяч грн допомоги, надавши невірогідний дані.

І такі приклади непоодинокі. Наразі однозначного розв'язання проблеми немає.

Нагадаємо, ми писали, що українцям продовжують виплачувати по 6600 грн: отримати тепер можуть не тільки біженці.

Як повідомляв "Знай.ua" продуктові набори для українців: як подати заявку до фонду "Хочу допомоги".

Також "Знай.ua" інформував, українцям із новонародженими дітьми видають набори: хто і як може отримати одяг, харчування та інші товари.