Українців попередили про наслідки демографічної кризи, яка виникне після повномасштабної війни. За словами експерта, вона серйозно вплине на вартість послуг.

Фахівець із довгострокових стратегій Євген Глібовицький впевнений, що ніякі вдалі рішення не зможуть затьмарити демографічну катастрофу, що насувається, а її негативний вплив позначиться на споживчому ринку. Якщо бути точніше, постраждає сфера послуг.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

На його думку, після закінчення війни ціни на різні послуги дуже високо злетять. Це пояснюється тим, що в країні очікується дефіцит робочої сили, відповідно, вона буде коштувати дорожче. Тобто стане менше тих людей, які зможуть надавати різні послуги.

"Базове щоденне життя буде під масштабним впливом демографічної кризи. І те, що сьогодні виглядає як неприйнятним, поганим рішенням, чимось таким, чого ми би не хотіли, через 10 років буде чимось таким, що ми будемо готові приймати з радістю, лише б воно було", - попередив Євген Глібовицький.

Робочий на виробництві, кадр з відео
Робочий на виробництві, кадр з відео

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

У той же час в Інституті демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи заявляють, що українці стануть одним із найстаріших населення серед країни Європи до 2030 року, а їхня кількість становитиме близько 35 мільйонів, у найгіршому випадку 30 мільйонів.

А ось кількість пропозиції робочої сили разом із високим рівнем економічної активності буде на рівні 19-22 мільйонів осіб. Ситуацію може покращити наплив іноземців.

Нагадаємо, повернення податкових перевірок: за кого візьмуться насамперед