На початку літа від українців надходило безліч скарг про те, що в обмінниках не хочуть приймати старі долари та євро, або ж купують із великою знижкою. З цієї причини Кабмін 20 червня поточного року ухвалив постанову, щоб врегулювати питання.

У зв'язку з постановою депутатів, у преслужбі Ощада вирішили повідомити своїм клієнтам про те, які банкноти приймають у відділеннях банку.

"Ощадбанк". Фото: скрін youtube
"Ощадбанк". Фото: скрін youtube

Так, українців закликали не переживати, якщо в їхньому гаманці завалялися старі долари чи євро, бо банк без питань їх обміняє і дотримуватиметься правил НБУ.

На касах Ощадбанку обмінюватимуть купюри, які:

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще
  • не мають ознак підробки або значного зношування/пошкодження;
  • перебувають в обігу у відповідних країнах;
  • підтверджені з використанням лічильників і детекторів;
  • уведені в обіг будь-якого року.

"Обмінюйте валюту без зайвих клопотів у будь-якому відділенні Ощаду", - додали в банку.

Пост Ощадбанка про доллары, скриншот
Пост Ощадбанка про доллары, скриншот

Варто нагадати, що до рішення Кабміну деякі обмінні пункти відмовлялися приймати долари старих років випуску (1996 чи 2001), банкноти з незначними потертостями, пошкодженнями, слідами печаток чи цятками фарби. Нині цю проблему вирішили.

Нагадаємо, як взагалі не платити за "комуналку" і не нарватися на проблеми: законний метод

Раніше ми писали про те, що українець вважає, що в "Ощадбанку" працюють шахраї: збільшили кредитний ліміт пенсіонеру під час війни без будь-яких підтверджень.

Як повідомляв Знай.ua, мінімальна пенсія у розмірі 4200 гривень: хто отримав право на такі виплати