Комунальні послуги є однією з головних статей витрат для багатьох українських сімей, проте деякі можуть отримати від держави знижку у розмірі 25%. Про це нагадали на офіційній сторінці Пенсійного фонду у соціальній мережі Facebook.

В Україні крім субсидій деякі громадяни мають право на пільги і можуть отримати знижки на оплату комунальних послуг. Так, наприклад, отримати знижку у розмірі 25% можуть громадяни, яким надано статус "діти війни".

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

У ПФУ нагадали, що така пільга поширюється на оплату комунальних послуг, а саме на централізоване водопостачання та водовідведення, опалення, електроенергію та природний газ. Крім того, знижку можна використовувати для оплати житла - квартирної плати, плати за послуги з утримання будинків та споруд та прибудинкових територій, управління багатоквартирним будинком.

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Для отримання пільги українцеві потрібно звернутись до найближчого Управління соціального захисту населення та подати відповідну заяву. Також можна оформити заявку на знижку на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тариф на електроенергію підвищили, а що буде із субсидіями? У Раді відповіли українцям.

Також наш портал інформував, як нараховується субсидія та обов'язковий відсоток платежу: питань не залишиться.

Крім того, ми писали, отримати субсидію стало ще простіше: як українцям подати заяву на призначення допомоги - важливі нюанси.