Останнім часом державні закупівлі дедалі більше шокують простих українців, адже після їхнього виявлення виникають логічні питання щодо доцільності використання бюджетних коштів під час війни.

Так, на майданчику публічних закупівель ProZorro з'явилися чергові тендери, згідно з якими Київська обласна рада замовила годинники та мобільні батареї на загальну суму 543 720 гривень. Однак це не звичайні подарунки, а з гравіюванням "від голови облради", гербом та золотими написами.

Договір був укладений на купівлю 148 годинників у футлярах – 83 чоловічих та 65 жіночих. Тендер виграв "Київський завод годинника", хоча він і був єдиним учасником. Одна пара годин коштує 2340 грн та 1980 грн відповідно, а загальна сума склала 322 920 гривень. Постачання подарунків до облради має відбутися до 31 липня поточного року.

Тендер на закупівлю годинників, ProZorro.
Тендер на закупівлю годинників, ProZorro.

Очікується, що годинники будуть з японським кварцовим механізмом, секундною стрілкою та функцією дати календаря, а виготовлений з латуні і виключно у 2023 році. Серед вимог також мінеральне скло, ремінець з натуральної шкіри та пилозахист.

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

На циферблаті має бути логотип та герб Київської облради та напис "Від Київської обласної ради". На задній кришці годинника – таке ж гравіювання та напис, але вже від голови облради.

Другий тендер стосується закупівлі павербанків, договір на які уклали із ФОП Хармічем Олексієм В'ячеславовичем на загальну суму 220 800 гривень. Він також був єдиним учасником. Постачання 184 пристроїв має відбутися до 29 вересня поточного року.

Тендер на закупівлю павербанків, ProZorro
Тендер на закупівлю павербанків, ProZorro

Одиниця обійдеться раді 1200 гривень. Вимоги до павербанку: ємність – 20 000 мАг, порти Micro-USB, Type-C та індикатор рівня заряду. В інтернеті пристрій з такими характеристиками коштує в середньому 499 гривень, але облрада вирішила зробити їх теж унікальними – з гербом та написом золотою фарбою, а вручати їх будуть в білих коробках, також з гербом та золотом.

Нагадаємо, вивалили сотні мільйонів на дороги: трасу зробили "золотою" не показавши кошторис