Ягідний сезон в Україні розпочався досить нелегко як для покупців, так і для виробників. Війна та погані погодні умови, а також ситуація на ринку, зіграли свою роль.

Експерти порталу EastFruit попереджають, що останнім часом на ринку швидко знижуються ціни на чорницю лісову, яку зазвичай експортують у великих кількостях. Крім того, виробники з інших країн, зокрема України, побоюються низького врожаю цієї культури.

Збір чорниці, фото: скріншот з відео
Збір чорниці, фото: скріншот з відео

"Це викликає серйозне занепокоєння у заморозчиків, тому що донедавна саме експорт замороженої лісової чорниці приносив найбільшу кількість експортної виручки в сегменті плодоовочевого експорту України. До речі, Україна входить до числа найбільших світових експортерів цієї ягоди", - додали експерти.

На даний момент у ЄС закупівельні ціни на заморожені лісові чорниці впали до 1,9-2,0 євро за перший клас і до 1,4 євро за другий клас. Примітно, що у різкому зниженні цін звинувачують Україну, бо наші розпочали новий сезон із великими залишками замороженої ягоди.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

"Вирішили її розпродати за низькою ціною, щоб забезпечити себе обіговими коштами на закупівлю ягоди нового врожаю та звільнити місце під неї. Поки ж залишається сподіватися, що низькі ціни на всі види заморожених ягід і фруктів дадуть змогу знову привернути увагу споживачів і попит на них почне відновлюватися вже цього сезону", - розповіли на порталі.

Збір чорниці, фото: скріншот з відео
Збір чорниці, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, заготівлі на зиму вже зробили? Українцям розповіли, що відбувається з цінами на овочі, фрукти та ягоди