Українські супермаркети перерахували ціни на одні з базових продуктів - сіль та цукор. Суми у чеках покупців знову збільшаться. Про це свідчать дані цінового моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українцям із кожним місяцем доводиться дедалі більше витрачатися на продукти харчування, оскільки цінники ростуть практично безупинно. Зокрема дорожчають такі основні продукти, як сіль та цукор, які необхідні для приготування практично всіх страв.

Сіль. Фото: Youtube
Сіль. Фото: Youtube

Сіль

Середня вартість солі у супермаркетах станом на 7 липня становить 33,70 гривні за кілограм. Для порівняння, у червні вартість продукту була помітно нижчою – 30,28 гривні за кіло. Діапазон цін на сіль варіюється в межах 28,50-37,60 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Ціни на сіль. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сіль. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Цукор

Кілограм цукру в середньому продається по 33,96 гривні, що трохи дорожче, ніж було у червні (33,72 гривні). Діапазон цін на продукт є досить стриманим - від 33,59 до 34,40 гривні за кілограм, залежно від супермаркету.

Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, липневі ціни вражають: скільки українцям доведеться віддати в супермаркетах за кіло огірків, помідорів та перцю.

Також наш портал інформував, чи фруктовий кошик замовляли? Наприкінці червня супермаркети оновили цінники на полуницю, виноград, апельсини та яблука.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чи залишимося без тортів Рошен та БКК? В Україні можуть злетіти ціни на шоколад через дитячу працю та беззаконня.