Українці почали скаржитися на затримку із виплатами житлових субсидій. Відповідні звернення з'явилися у коментарях на офіційній сторінці Пенсійного фонду у соціальній мережі Facebook.

Пенсіонерка звернулася до відомства зі скаргою, що вже другий місяць не отримує допомоги на оплату комунальних послуг. При цьому у місцевих органах ПФУ затримки виплат пояснити не змогли.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

"Не отримала субсидію у червні за травень і у липні за червень. Неодноразово зверталася до місцевого ПФ, сказали – у стадії розрахунку. Пенсія 2700! Чому така затримка? Як на решту пенсії після оплати комунальних виживати?", - поскаржилася українка.

Затримка субсидії. Фото: скрін facebook.com/pfu.gov.ua
Затримка субсидії. Фото: скрін facebook.com/pfu.gov.ua

Популярні новини зараз
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття
Показати ще

Також із подібною проблемою до Пенсійного фонду звернулася інша українка, заявивши, що вже кілька місяців їй не нараховують субсидію.

"Субсидія призначена, дані не змінилися, отже, автоматично має бути перепризначена на період, що не опалюється. Не отримала ні за травень, ні за червень", - звернулася до ПФУ жінка.

Затримка субсидії. Фото: скрін facebook.com/pfu.gov.ua
Затримка субсидії. Фото: скрін facebook.com/pfu.gov.ua

До речі, в Україні змінили механізм призначення субсидій, максимально спростивши процес громадянам. Так, збирання всієї інформації, необхідної для призначення допомоги, буде тепер завданням держави, а не претендентів на допомогу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, отримати субсидію стало ще простіше: як українцям подати заяву на призначення допомоги – важливі нюанси.

Також наш портал інформував, українці можуть дізнатися всю інформацію про призначення субсидії онлайн: як це зробити - інструкція.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці недоплачують за світло: у ДТЕК сказали, яким має бути реальний тариф і як покривається різниця.