У 2023 році українці накопичили боргів за комунальні послуги на понад 120 млрд гривень. Частково, так вийшло через те, що багато наших громадян виїхали закордон та вважають що якщо вони перебувають не в Україні, оплачувати платіжки не потрібно.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Як скоротити заборгованість знає керуючий партнер юридичної компанії "Максим Боярчуков та Партнери" Максим Боярчуков. Про це він розповів РБК-Україна.

Він розповідає про те, що навіть якщо людина зараз не знаходиться в Україні, то комунальні платежі сплачувати все одно портрібно.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати
Показати ще

Однак у випадку тривалого перебування за межами України, боржники мають право на перерахунок платежів.

Зменшити борги за житлово-комунальних послуг закон дозволяє, якщо у квартирі чи будинку ніхто не проживав понад 30 календарних днів.

Втім, за опалення та послуги з управління багатоквартирним будинком все ж доведеться заплатити.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Для того, що припинити нарахування за водопостачання, газ, електроенергію, вивіз сміття, треба звернутися до компанії-постачальника таких послуг із відповідною заявою.

До заяви обов’язково долучається документ, який підтверджує, що людина не проживає у приміщенні – це можуть бути документи про роботу чи проживання за кордоном.

Нагадаємо, ми писали, що "Нова пошта" знизила вартість доставки посилок: куди можна відправляти в рази дешевше.

Як повідомляв "Знай.ua" голова НБУ попередив обмінники щодо старих доларів: "Навіть з 1914 року".

Також "Знай.ua" інформував, розрахунок майбутньої пенсії: як низька зарплата під час війни вплине на її розмір.