Нова вимога Національного банку щодо підтвердження транзакцій номерами мобільних телефонів може призвести до підвищення тарифів на операції у платіжних терміналах. Про це "Мінфіну" повідомив СЕО торгової мережі City24 (ТОВ "Вент-Фінанс") Дмитро Гриша.

Експерт заявив, що вже з 1 серпня вартість платежів у терміналах може піднятися на кілька гривень. Наприклад, якщо раніше комісія становила 12 гривень, то може стати 13 чи 14 гривень.

Термінали, фото: Знай.ua
Термінали, фото: Знай.ua

На такий крок власники платіжних терміналів можуть піти, щоби покрити додаткові витрати на зв'язок, а точніше смс-повідомлення, які доведеться надсилати клієнтам згідно з новою вимогою Нацбанку. За новими правилами, для проведення платежу українцям доведеться вводити номер телефону, на який прийде смс із кодом підтвердження платежу.

Платіжний термінал. Фото: скрін youtube
Платіжний термінал. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

"Для нас, як для бізнесу, це великі витрати - відправляти смс за платежем. Особливо з урахуванням безлічі інших витрат: на купівлю/обслуговування серверів, додаткове обладнання, моніторинг транзакцій та ін", - заявив Дмитро Гриша.

Фахівець додав, що остаточного рішення про підвищення тарифів поки не ухвалили, але швидше за все це незабаром відбудеться.

Раніше портал Знай повідомляв, НБУ посилює вимоги: відтепер жодних таємних поповнень через термінали.

Також наш портал інформував, Нацбанк прогнозує подальше зниження інфляції: що буде з цінами на продукти.

Крім того, інформаційний портал повідомляв, як українцям оформити відстрочку боргів за кредитом: не ламайте голову, за вас уже всі вигадали.