В Україні масово закриватимуть обмінники валют, які працюють нелегально. Відповідне доручення дав голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. Про це він повідомив у своєму телеграм-каналі.

Комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики провів спільне засідання із Національним банком, на якому обговорювалися проблеми з обміном валют.

Валюта. Фото: скрін youtube
Валюта. Фото: скрін youtube

Зазначається, що скарг українців, які не можуть обміняти валюту, все ще багато, але роботи було зроблено багато і відповідні структури продовжують працювати, щоб вирішити проблему остаточно.

Обмін валют, фото: Знай.ua
Обмін валют, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Також під час засідання Данило Гетманцев дав доручення протягом місяця ліквідувати в Україні усі нелегальні обмінники.

"Друге питання - це нелегальні обмінники. Сформулювали чітке завдання Нацполу - повне і остаточне їх припинення. Перелік додамо, якщо Нацпол сам недобачає. Термін - місяць", - заявив Данило Гетманцев.

Варто нагадати, що після загострення проблеми з обміном старих валют НБУ скасував перелік ознак незначного зносу банкнот і ввів посилений контроль за банками та обмінниками.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, обмінники вимагають "комісію" за зношені купюри: чому не варто платити і куди скаржитися.

Також наш портал інформував, все краще, ніж здається: експерти змінили прогноз курсу долара до кінця 2023 року, що чекає на українців.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Деріть їх!": експерт розповів, як боротися з нахабними обмінками, які не хочуть міняти долари.