Це відбудеться у липні, і торкнеться держслужбовців, працівників органів місцевого самоврядування, народних депутатів та науковців.

Голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус пояснював, що під час кожної індексації пенсій обов'язково звіряється розмір пенсій колишніх держслужбовців із розміром пенсії, якби їм призначали виплати за Законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", а не за Законом "Про державну службу".

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Якщо розмір пенсії, призначеної за загальним законом, перевищить розмір пенсії держслужбовця, тоді людину автоматично, без додаткових відвідувань органів Фонду, переводять на загальну пенсію, – каже Євгеній Капінус.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Також голова ПФУ пояснив, що багато колишніх держслужбовців вже отримують пенсію за Законом України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування".

Нагадаємо, ми писали, що українцям виплатять 100 тисяч гривень: кому дістануться гроші.

Як повідомляв "Знай.ua", депутати збільшили виплати пораненим військовим: скільки будуть отримувати.

Також "Знай.ua" інформував, "підприємства не зможуть працювати": як в Україні восени зміняться тарифи на газ.