Ніхто не скасовував оплату комунальних послуг під час війни, це обов'язок усіх споживачів. Крім того, українцям слід регулярно передавати показання лічильників. А ось що станеться, якщо проігнорувати цю процедуру, розповіли в компанії YASNO.

Так, якщо споживач не передає показання лічильника за електроенергію, компанія нараховує суму за спожитий ресурс за середньодобовим показником. Тому на користь українців вчасно передавати показання, щоб у платіжках були цифри за фактичне споживання.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, передавати показання лічильника потрібно за два дні до кінця місяця і по третє число наступного.

Коли ігнорується дана процедура, постачальник не знає фактичне споживання, тому розраховує обсяг середньодобового споживання, тобто за основу беруться обсяги аналогічного місяця попереднього року. Через це виходять некоректні цифри у платіжках.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Сума в платіжці розраховується так: постачальник множить отриманий обсяг на тариф. Коли споживач передасть показання вчасно, йому буде проведено автоматичний перерахунок.

"Щоб отримувати рахунки за фактично спожиту електроенергію, необхідно лише одне - вчасно передавати показання щомісяця. На цю просту процедуру клієнти мають 5 днів на місяці", - повідомив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.

Показання лічильників електроенергії. Фото: Youtube
Показання лічильників електроенергії. Фото: Youtube

Раніше ми писали про те, що "Нафтогаз" попередив про важливе нововведення: що потрібно знати споживачам

Як повідомляв Знай.ua, пільги скасували, перевірки - повернули: на українців чекають непрості часи