Певні категорії громадян України мають право на субсидію, яка покриває частину видатків на житлові та комунальні послуги.

Українцям у Міністерстві соціальної політики розповіли, як саме та на що розподіляється житлова субсидія для тих, хто може її отримати.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Цей перелік визначено статтею 5 Закону України "Про житлово-комунальні послуги". На які послуги надається допомога:

  • житлова послуга – послуга з управління багатоквартирним будинком,
  • комунальні послуги — послуги з постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії, постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами.
  • абонентське обслуговування для споживачів комунальних послуг, що надаються за індивідуальними договорами з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем щодо надання комунальних послуг;
  • придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та зрідженого газу;
  • на управління багатоквартирним будинком, у якому створено ОСББ, житлово-будівельний (житловий) кооператив, та витрат на комунальні послуги у такому будинку.

Платіжка за комуналку, скріншот
Платіжка за комуналку, скріншот

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Українцям нагадали, що придбати тверде та рідке пічне побутове паливо за субсидією можна лише раз на рік. Така допомога надається, якщо домогосподарству не призначили комунальну послугу з постачання теплопостачання, а також якщо вона не використовує природний газ або електричну енергію для опалення.

Нагадаємо, українцям буде дешевше вмирати: озвучено важливу заяву