Пенсійному фонду доручили перевіряти всю інформацію щодо українців, які мають право на субсидії. Водночас, цим особам спростили процес отримання допомоги на оплату комуналки.

В Україні запровадили спрощену схему отримання житлових субсидій. Для цього тепер не потрібно збирати документи через веб-портал ПФУ, портал Дію, ЦНАП чи виконавчі органи місцевих рад.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Достатньо просто написати заяву на надання субсидії в електронній формі, а потім подати її в онлайн-кабінеті на веб-порталі ПФУ або в додатку "Дія". Пенсійний фонд самостійно перевіряє всю інформацію, зазначену у зверненні - сімейний стан, місце проживання та доходи.

Окрім того, ПФУ протягом 10 днів має перевірити домогосподарства, щоб вони відповідали вимогам, а також сформувати повну форму заяви та декларації. Коли всю інформацію буде зібрано, відомство ухвалить рішення про призначення або відмову в субсидії. Повідомити про це зобов'язані тим способом, який людина вказала у заяві.

Популярні новини зараз
Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Такі платіжки тільки в кошмарах сняться: скільки віддамо за газ і світло цього літа Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити
Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Також відмову у призначенні допомоги можна оскаржити, але лише один раз. Протягом 14 днів людина має надати додаткову інформацію про себе та житло, яку ПФУ зобов'язаний розглянути.

Нагадаємо, "Рішення не прийнято": підвищення цін на воду можуть не відбутися?

Раніше ми писали про те, що пільги скасували, перевірки повернули: на українців чекають непрості часи

Як повідомляв Знай.ua, Пенсійний фонд скоригує розміри субсидій для частини українців: кому та чому